Halkbana Stockholm, Riskutbildning del 2 - Körkortsspecialisterna

Halkbana Stockholm, Riskutbildning del 2

Halkbanan eller Risktvåan som den också kallas handlar bland annat om säkerhet, hastighet och körning vid olika väg- och väderförhållanden där körande på halkbana ingår.

  • Risktvåan är obligatorisk för alla som ska ta körkort.
  • Riskutbildning del 1 och del 2 måste göras innan teori- och körprovet.
  • Riskutbildningen är giltig i 5 år
  • Du kan boka risktvåan via oss

Eftersom riskutbildning (del 1 och del 2) är giltig i fem år betyder det att du har god tid på dig att klara både teoriprovet och uppkörningen när du har genomfört dem.

Halkbana – så går det till

Vanligtvis börjar utbildningen med en teoridel som sedan följs av halkkörning med olika moment där du bland annat får uppleva hur det känns att köra på halt underlag och praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken. Halkbanan är helt säker och görs tillsammans med godkända utbildare. Utbildningen tar cirka 3-4 timmar.

Vilka halkbanor finns det i Stockholm?

I Stockholm finns det tre olika ställen där du kan gå Riskutbildning del 2. Bromma Halkbana, Tullinge Halkbana och Gillinge Halkbana. Vi på Körkortsspecialisterna hjälper dig att boka in rätt utbildning när det är dags för detta moment. Det är när vi har gjort en bedömning att du är tillräckligt skicklig bakom ratten. Vi brukar skicka de allra flesta av våra elever till Gillinge Halkbana.

Halkbanor i Stockholm

Vad kostar Risktvåan?

  • Om du enbart bokar in Riskutbildning del 2

  • kostar det 2 200 kr, men vi på Körkortsspecialisterna erbjuder förmånliga paketlösningar där utbildningen ingår. Helger/kvällar kostar 200 kr extra.

Hur förbereder man sig för halkbanan?

Det bästa sättet att förbereda dig på inför halkbanan är att övningsköra mycket. Det kan också vara bra att ha studerat de delar av körkortsteorin som handlar om bromssträckor. Vi gör alltid en bedömning av dig så att du är redo för utbildningen innan man bokar in Riskutbildning del 2.

Intresseanmälan risktvåan

Skicka en intresseanmälan så hjälper vi dig att boka Riskutbildning del 2.
Ange gärna vilken tid du är intresserad av så blir det lättare för oss att återkoppla till dig.

Kontaktuppgifter

Storgatan 70A-C
171 52 Solna, Stockholm

korkortsspecialisterna@gmail.com

073-984 58 00