Boka riskettan 450 kr - Lokal nära Bromma Trafikskola Solna

Riskettan – Riskutbildning del 1

Riskettan eller riskutbildning del 1 (som det egentligen heter) är en obligatorisk kurs för B-körkort som går igenom de risker man som förare bör ha kunskap om och känna till. Förutom det riskerna med alkohol och droger så handlar kursen även om trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Riskettan måste göras innan teorin och förarprovet, efter deltagandet är riskutbildningen giltig i fem år. För att tillmötesgå efterfrågan ger vi på Körkortsspecialisterna varannan vecka tillfällen för att gå riskettan kursen på vår trafikskola som ligger på kort avstånd från Bromma. Riskettan kurserna är under ett tillfälle, hålls kvällstid och varar i tre timmar där vi blandar information med gruppdiskussioner.

Utbildningsokal nära Bromma

Vår lokal där riskutbildningen del 1 hålls är belägen i Huvudsta centum på andra våningen, mindre än 4 kilometer från Bromma. Lokalen är lättilgänglig via tunnelbanan.

Obligatorisk för B-körkort

Avsikten med utbildningen är att du som förare ska ha kännedom och få insikter om hur olika riskfyllda beteenden kan påverka din körförmåga och konsekvenserna som dessa medför. Kursen är till för att öka medvetenheten och kunskapen om farliga beteenden i trafiken. Samt att skapa bättre förutsättningar för ett ansvarsfullt och säker körande.

Riskettan är del av Trafikverkets nollvision. En vision som slagit fast att det inte är acceptabelt med dödsoffer och svåra skador i trafiken. 

Vi föreslår att du förbereder dig genom att läsa de delar i körkortsboken som handlar om just riskbeteenden innan kursen.

Pris riskettan

Om du enbart bokar in Riskutbildning del 1 kostar det just nu 450 kr (ord 900), men vi på Körkortsspecialisterna erbjuder förmånliga paketlösningar där utbildningen ingår. Boka riskutbildning del 1 eller klicka på våra priser för att se våra körpaket.

Kom ihåg att ta med giltig legitimation och se till att komma i tid. Minst 15 min innan kursstart. Vid försening gäller inte anmälan, med respekt för andra deltagare och kursgenomgång.

Remember to bring valid ID and make sure you arrive on time. At least 15 minutes before the start of the course. In case of delay, registration does not apply, with respect for other participants and course review.