Riskettan

Riskettan går igenom de risker man som förare bör ha kunskap om och känna till. Förutom det uppenbara riskerna med alkohol och droger så handlar kursen även om trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden.

  • Riskettan är obligatorisk för alla som ska ta körkort.
  • Riskutbildning del 1 måste göras innan teori- och körprovet.
  • Riskutbildningen är giltig i 5 år.
  • Du kan boka riskettan hos oss

Hur länge gäller risk 1?

Riskutbildningen gäller till den dagen du tar ditt körkort eller som högst i fem år.

Varannan vecka ger vi på Körkortsspecialisterna tillfällen för att gå kursen. Utbildningen är under ett tillfälle och varar i tre timmar där vi blandar information med gruppdiskussioner.

Varför ska man gå riskettan?

Syftet med kursen är att du som förare ska ha kunskap och få insikter om hur olika riskfyllda beteenden kan påverka din körförmåga. Utbildningen är till för att öka medvetenheten och kännedomen om farliga beteenden i trafiken. Samt att skapa bättre förutsättningar för ett ansvarsfullt körande.

Riskettan är del av Trafikverkets Nollvision. En vision som fastslagit att det är oacceptabelt med dödsoffer och svåra skador i trafiken. 

Vi rekommenderar att du förbereder dig innan kursen genom att läsa de delar i körkortsboken som handlar om just riskbeteenden.

Vad kostar riskettan?

Om du enbart bokar in Riskutbildning del 1 kostar det 649 kr, men vi på Körkortsspecialisterna erbjuder förmånliga paketlösningar där utbildningen ingår.

Intresseanmälan

Bokningsfomulär

    Ange gärna om du är intresserad av manuell- eller automatväxlad bil vid bokningsförfrågan.

Kom ihåg att ta med giltig legitimation och se till att komma i tid. Minst 15 min innan kursstart. Vid försening gäller inte anmälan, med respekt för andra deltagare och kursgenomgång.

Remember to bring valid ID and make sure you arrive on time. At least 15 minutes before the start of the course. In case of delay, registration does not apply, with respect for other participants and course review.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Kontoret/Receptionen

Mån-Tors 9.00-16.00

Fredagar 9.00-16.00

Körtider

Mån-Fre: 07-00-17.00

Övriga Tider vid förfrågan.

Storgatan 70A 2tr
171 52 Solna, Stockholm

korkortsspecialisterna@gmail.com

073-984 58 00